Blogg

För den som vill göra en tatuering i Stockholm

Om man är på genomresa i Sverige och har kommit till Stockholm kan det hända att man vill göra något lite galet. En riktigt snygg tatuering, till exempel.

Många köper souvenirer när de är på semester. Ett litet snapsglas med namnet på en spansk badort graverat i, eller en t-shirt smyckad med landets flagga. På många sätt ett mycket oskyldigt, och dessutom relativt billigt, samlande som många resenärer ägnar sig åt med stort nöje för att sedan stoppa undan i ett skåp hemma när semestern är över.

Andra vill i stället bära sina minnen med sig konstant, kanske till och med på kroppen. Dessa personer kan komma på tanken att göra en tatuering när de besöker Stockholm eller någon annan huvudstad. Kanske ett litet motiv som för evigt blir en påminnelse om den resa de gjort.

Vilken typ av tatuering ångrar man inte?

Förr var det enbart sjömän och kåkfarare som skaffade sig tatueringar men idag är det snarare regel än undantag att en person har en tatuering. Ofta har dessa tatueringar en speciell innebörd för dess bärare. Namn på de egna barnen, stjärntecken eller som ovan nämnt – någon typ av minne av en händelse, exempelvis en resa.

Oavsett anledning till tatueringen är det viktigt att personen som skaffar utsmyckningen känner sig nöjd med motivet. Att hen valt det helt på egen hand och därför känner stor stolthet i att bära det. Att den valda tatueringen blir ett minne hen vill ha kvar resten av livet.

Läs mer om tatueringar på denna sida: https://www.tatueringstockholm.nu/

Frisör som kan hår i Uppsala

Är du redo för en uppfräschning av håret? En frisör i Uppsala kan skapa magi med ditt hår, känn dig som en helt ny människa med ett snyggt och fräscht hår.

Håret är något av det viktigaste för otroligt många människor. Det är en stor del av ens utseende och därför vill man vara nöjd med sitt hår. Ett fint och fräscht hår ger en både energi och höjer självkänslan. Därför är det viktigt att ta hand om sitt hår på bästa sätt och låta proffsen sköta om det åt en.

Vill du gå in till frisören och komma ut som en helt ny människa? Det är exakt den känslan rätt frisyr kan ge dig. Du kan ge frisörerna helt fria tyglar och låta dem göra om dig, till vad de tror du passar i. Givetvis är de riktigt duktiga på att se vad olika människor passar i.

Avslappnande stund hos frisör i Uppsala

Att gå till frisören handlar inte bara om att bli fin i håret, utan det är även ett perfekt tillfälle att få lite egentid på. Där man bara blir omhändertagen och får njuta av förvandlingen. Hos en frisör i Uppsala kan man göra allt från färgningar i håret, klippningar i olika frisyrer, men även permanent.

Vill man ha en uppsättning i håret är även detta möjligt. Att få känna sig extra fin inför festen, bröllopet eller något annat. Frisören kan göra flera olika typer av uppsättningar, vare sig man har kort eller långt hår, rakt eller krulligt.

Vikingasmycken är fina – men har du koll på mytologin?

Innan du går och köper vikingasmycken som Tors hammare eller någon av de olika symbolerna för Oden bör du självklart skaffa dig koll på vilka vikingarna var.

Kanske har du redan koll på den fornnordiska historien, kanske inte. Men se till att fräscha upp dina kunskaper innan du börjar springa runt på stan med nysmidda vikingasmycken runt halsen. Du kan få en massa frågor som är pinsamma att inte kunna svaret på, om man försöker framstå som en vikingafantast.

Vikingatiden hör till den skandinaviska järnåldern. Med andra ord behöver du inte satsa på dyra vikingasmycken i brons eller guld. För den tidstrogna smyckesbäraren borde det vara järn som gäller – under järnåldern var järn nämligen ett nytt, hett och trendigt material. Enligt den kristna tideräkningen inföll vikingatiden mellan 750–1100 e. Kr.

Vikingasmycken kan bäras av många olika grupper

Det betyder också att du som vill bära vikingasmycken inte behöver avsäga dig alla kunskaper om Jesus. Han var nämligen född, död och återuppstånden sedan länge när vikingarna härjade uppe i norra Europa! Däremot hade nog inte vikingarna hört talas om honom. I alla fall inte på något övertygande sätt.

Vikingarna tillbad nämligen de fornnordiska asagudarna. Tor, Oden, Fröja och gänget. Den fornnordiska mytologin är ett spännande universum med minst lika intressanta myter som den grekiska. Vikingasmycken är med andra ord inte bara för den med extra starka känslor för gamla Norden, utan även för den som uppskattar god litteratur. Du som vill lära dig ännu mer om vikingarnas kultur kan till exempel läsa Snorres “Edda”.

Kiropraktor på Östermalm hjälper dig med kroppsliga problem

Problem med kroppen kan ställa till det så mycket, samtidigt som det kan kännas som ett mysterium. Enklare är det för en kunnig kiropraktor på Östermalm.

Känner du dig fångad i en gammal kropp? Så som man föreställer sig att det känns när man blir äldre, så känns det redan nu. Eller är det är det så att kroppen har gjort sitt? Är det från och med nu man ska behöva leva med smärta som ständigt gör sig påmind? Svaret är enkelt och kort, nej.

Idag finns det mycket bra hjälp som man kan få på många olika sätt. Just när det kommer till kroppen, då vill man gå till dem som är specialister på kroppen. Man vill alltså gå till en kiropraktor som kan hjälpa en att bli fri från de besvär man har.

En kiropraktor på Östermalm hjälper dig med akuta besvär

Har du problem som du haft en längre tid, eller är det en akut smärta som uppkommit? Oavsett vilket, så finns det väldigt bra hjälp att få. Vänd dig till en kiropraktor på Östermalm för att få hjälp med de kroppsliga besvären.

Det är mycket smidigt att kunna boka ditt besök online. På kliniken finns personal med både utbildning och en stor erfarenhet av olika skador och smärtor i kroppen. Hos dem kan du förhoppningsvis bli kvitt de besvär du har. En annan fördel är att väntetiden är kort. Du får snabbt och enkelt en tid så du snart slipper problemen.

Hårklippning och skvaller hos frisören i Gävle

Hos en frisör eller barberare kan du få hjälp med att fixa både hår och skägg. Men om du har tur kanske du även kan få höra det senaste skvallret om kunderna som varit på besök precis före dig.

Vill du höra det senaste skvallret om grannarna och resten av ditt kvarter i Gävle? Då ska du inte gå till tidningen eller höra med din närmsta granne. Då ska du gå till frisören. Det var åtminstone det man brukade säga förr. Folk anförtrodde sig verkligen till frisören. När man satt där i stolen och blev omhändertagen av en barberare i Gävle så öppnade man upp sig. Berättade om hur herr Svensson hade haft en affär med fröken Gren. Triangeldrama på högsta nivå och smaskigt skvaller. Problemet var väl att frisören inte behöll skvallret för sig själv, utan berättade det vidare till nästa kund. Så fortsatte ryktena att spridas vidare tills alla som besökt frisören hade hört talas om kvarterets romanser.

Hur mycket berättar du?

Ett besök hos frisören blev kanske än mer lockande nu. Men kom ihåg en sak. Du kanske får höra en hel del skvaller, men det du berättar för frisören lär också spridas vidare av densamma. Det kan vara klokt att vara försiktig med vad du säger. Kanske ska du bara gå till frisören för att få ditt hår klippt och hålla mun under hela besöket. Inte säga någonting mer än vanliga artighetsfraser och så kort som möjligt berätta om hur du vill ha ditt hår klippt.

Tandläkare i Bromma – var inte rädd mer!

Har du en rädsla för att gå till tandläkaren? Undviker du att besöka tandläkaren? Då har du helt enkelt inte hittat rätt. Du kan hitta tandläkare i Bromma som kan hjälpa dig redan idag.

Det finns många anledningar till att människor idag är rädda för tandläkare. Allt från att ha haft dålig erfarenhet av en tandläkare sedan tidigare – att ha haft problem med en tandlagning – till att känna att man inte längre är i kontroll. Rädsla för tandläkaren leder till att besöken undviks, och att problem med tänderna fortsätter. Problem med tänderna ställer till med mycket. Inte enbart missnöje, men irritation och onödig smärta. Därför borde du som är boende i Bromma leta reda på en tandläkare som du känner är passande för dig. I Bromma finns det dessutom många val, allt från Folktandvården till att välja en privat tandläkare.

Rätt underhåll av tänderna med hjälp av en tandläkare

Underhåll av tänderna är lika viktigt som att besöka tandläkaren. Dina tänder måste bli omhändertagna varje dag, då våra tänder hela tiden arbetar för oss. Om du har friska tänder och inte haft mycket problem kan ett besök vartannat år räcka. Din tandläkare kommer att komma med råd om hur du bäst underhåller dina tänder. Inte enbart att du ska borsta tänderna två gånger om dagen, men även mat som du borde undvika. Lyssna noga på din tandläkare. De förstår tänder och vet hur du kan se till att dina tänder mår bra i många år framöver.

Hjärtstartare när det gäller livet

Hur många vet var man hittar en hjärtstartare och hur den fungerar? Genom att lägga lite tid på att läsa på kan man faktiskt rentav rädda liv. Man vet aldrig när man hamnar i en akut situation.

En dag när Lena gick till jobbet rasade en man ihop mitt framför henne. Som tur var visste en av de andra som befann sig på platsen var på orten startarna fanns placerade. De lyckades göra livsuppehållande åtgärder tills ambulansen kom.

Det kändes fantastiskt att kunna hjälpa till i kris tyckte Lena. När hon kom till jobbet lämnade hon en önskan till sin chef om utbildning i hjärt- och lungräddning med och utan hjärtstartare. Lenas chef tyckte att det var en bra idé och började genast leta efter en bra utbildning. Ett företag bokades in och dagen planerades in i detalj.

Hjärtstartare en trygghet på jobbet

Chefen Rut ville samtidigt som hon utbildade personalen ge dem lite mera. Därför bjöd hon in, förutom utbildarna för hjärt- och lungräddning, personer från den lokala brandkåren, företagshälsovården och en företagare som arbetar med mindfulness. Utöver allt gott fika avslutades dagen dessutom med en gemensam middag.

Dagen var inte bara informativ utan ledde till att arbetskamraterna kom närmare varandra. De kände en trygghet i varandra. Dessutom hade chefen köpt in en hjärtstartare som alla nu visste hur den fungerade, något som Lena fick mycket positiv respons för. Hade det inte varit för hennes initiativförmåga hade varken den trevliga dagen eller kursen blivit av.

Tacksam över hemtjänst i Sundbyberg

Det är en rättighet man har att få välja vem som ska komma och hjälpa i hemmet när man själv inte orkar längre. Att välja en hemtjänst i Sundbyberg som passar det egna behovet är en trygghet.

När Albert blev ensam blev livet annorlunda. Han var inte van att ta hand om hushållet och med sin begränsade förmåga att röra sig då ryggen sa ifrån, blev det extra svårt för honom. Han oroade sig över hur det skulle gå och om han nu måste flytta till ett boende.

Genom barnbarnet fick han veta att han visst kunde få bo kvar om han ville det. Hon lovade att hjälpa honom hitta hjälpen han behövde med hemtjänst i Sundbyberg.

Alternativen med hemtjänst i Sundbyberg

En förmiddag satte de sig ner vid köksbordet och hon lade upp sin dator på bordet. Där hade hon samlat flera olika alternativ som hon ville visa. Albert fastnade för ett företag som hade personal som talade hans modersmål polska. Ett språk han på senare år endast använt när han talade med sin hustru.

Förutom språket hade han funderat på om han var tvungen att äta tråkig mat som någon annan bestämt. Men när de träffade en representant från vårdbolaget visade det sig att han fick vara med och planera den mat han skulle äta.

De försäkrade honom om att en person skulle vara den som oftast kom till honom. När denna var ledig skulle det vara som mest två olika personer som kom till honom. Det kändes bra, tyckte Albert.

Tandvård för akut och förebyggande syfte

Även om man aldrig har hål i tänderna är det en trygghet att tillhöra en tandvårdsklinik. Om inte annat för att göra förebyggande tandvård då även plack och tandsten kan ställa till det.

I Sverige har man numera rätt till gratis tandvård som barn. Faktiskt fram till 23 års ålder. Det är till och med så att personer upp till 23 år som besöker Sverige har rätt till akut tandvård om de kommer från ett EES-land eller EU och har EU-kort. Som vuxen kan man alltid förhöra sig med sin tandläkare om möjligheten att betala av sin tandvård successivt, något som är vanligt vid större ingrepp.

Förebyggande tandvård

Ett sätt att hålla kostnaderna nere är att regelbundet besöka en tandhygienist. De har ofta en lägre taxa. De gör noggranna kontroller för att säkerställa att tänderna är friska. Vid besöken tar de bort plack, en hinna av bakterier, samt tandsten. Det senare uppstår när bakterierna kommer i kontakt med saliven.

Förutom att de gör denna förebyggande vård lär de även ut hur man bör ta hand om sina tänder. Hur man använder sin tandborste på bästa sätt. Det låter kanske löjligt men vid för hårt gnuggande kan man skada tandköttet så att tandhalsarna kommer fram. Då är de mera sårbara och man kan få ilningar i tänderna vid intag av varm eller kall dryck. Tandtråd är ett annat enkelt sätt att se till att matrester inte sitter kvar mellan tänderna. När tänderna sitter tätt kan det vara svårt att komma emellan. Då finns tandstickor i olika storlekar.

Om oturen skulle var framme

Är man återkommande patient på en tandvårdsklinik är det en fördel att ta reda på vilka tjänster de erbjuder. Exempelvis om de har akuttandvård alla dagar i veckan. Något som man är tacksam för när tandvärken plötsligt dyker upp. Eller om man råkat ut för en olycka och skadat sig i munnen. Vid akuttiderna får man hjälp med det mest akuta som exempelvis att dämpa smärtan. Sedan får man en ny tid för att laga skadan mera permanent.

Vilka tjänster som kan bli aktuella är en bra fråga att ställa sig. Att ansluta sig till en klinik med flera tjänster har många fördelar. En av dem kan vara att det är enklare att få tid om man redan tillhör tandvårdskliniken. Är det dessutom ett större ingrepp kan en avbetalning erbjudas för att slippa gräva ett alltför stort hål i kassan.

Tandläkare i Solna – hur blir jag tandläkare?

Har du funderingar på hur du blir tandläkare? Det är ett bra yrke där det alltid kommer att finnas jobb. Om du vill plugga till tandläkare i Solna måste du plugga på universitet i fem år.

Om du har drömmar om att bli tandläkare måste du först ansöka till tandläkarutbildningen. Bor du i Solna finns denna att plugga i Stockholm. Tandläkarutbildningen är heltidsstudier under fem år på universitetsnivå. När du har gjort klart utbildningen måste du ansöka om en legitimation hos Socialstyrelsen. För att kunna jobba som tandläkare i Solna måste du göra denna ansökan. Om du vill plugga till specialist måste du också göra två års kliniskt arbete först. Efter detta kan du fortsätt att utbilda dig till det område som du är intresserad av.

Hitta ett jobb som tandläkare

Att hitta ett jobb som tandläkare är något som är relativt enkelt idag. Det finns ingen stor konkurrens om jobben, så om du är nyexaminerad kommer du inte att ha problem med att hitta ett jobb. Däremot kan det vara svårare att få jobb som tandläkare i de större städerna än det är i mindre städer. Anledningen är naturligtvis att fler vill jobba i större städer. Som nyexaminerad är det därför värt att börja söka jobb i mindre städer, och sedan som erfaren tandläkare leta sig vidare till jobb inom städerna. Prognosen för tandläkare de närmaste fem åren ser också bra ut. För samhället kommer alltid vara i behov av tandläkare.