För den som vill göra en tatuering i Stockholm

Om man är på genomresa i Sverige och har kommit till Stockholm kan det hända att man vill göra något lite galet. En riktigt snygg tatuering, till exempel.

Många köper souvenirer när de är på semester. Ett litet snapsglas med namnet på en spansk badort graverat i, eller en t-shirt smyckad med landets flagga. På många sätt ett mycket oskyldigt, och dessutom relativt billigt, samlande som många resenärer ägnar sig åt med stort nöje för att sedan stoppa undan i ett skåp hemma när semestern är över.

Andra vill i stället bära sina minnen med sig konstant, kanske till och med på kroppen. Dessa personer kan komma på tanken att göra en tatuering när de besöker Stockholm eller någon annan huvudstad. Kanske ett litet motiv som för evigt blir en påminnelse om den resa de gjort.

Vilken typ av tatuering ångrar man inte?

Förr var det enbart sjömän och kåkfarare som skaffade sig tatueringar men idag är det snarare regel än undantag att en person har en tatuering. Ofta har dessa tatueringar en speciell innebörd för dess bärare. Namn på de egna barnen, stjärntecken eller som ovan nämnt – någon typ av minne av en händelse, exempelvis en resa.

Oavsett anledning till tatueringen är det viktigt att personen som skaffar utsmyckningen känner sig nöjd med motivet. Att hen valt det helt på egen hand och därför känner stor stolthet i att bära det. Att den valda tatueringen blir ett minne hen vill ha kvar resten av livet.

Läs mer om tatueringar på denna sida: https://www.tatueringstockholm.nu/