Hårklippning och skvaller hos frisören i Gävle

Hos en frisör eller barberare kan du få hjälp med att fixa både hår och skägg. Men om du har tur kanske du även kan få höra det senaste skvallret om kunderna som varit på besök precis före dig.

Vill du höra det senaste skvallret om grannarna och resten av ditt kvarter i Gävle? Då ska du inte gå till tidningen eller höra med din närmsta granne. Då ska du gå till frisören. Det var åtminstone det man brukade säga förr. Folk anförtrodde sig verkligen till frisören. När man satt där i stolen och blev omhändertagen av en barberare i Gävle så öppnade man upp sig. Berättade om hur herr Svensson hade haft en affär med fröken Gren. Triangeldrama på högsta nivå och smaskigt skvaller. Problemet var väl att frisören inte behöll skvallret för sig själv, utan berättade det vidare till nästa kund. Så fortsatte ryktena att spridas vidare tills alla som besökt frisören hade hört talas om kvarterets romanser.

Hur mycket berättar du?

Ett besök hos frisören blev kanske än mer lockande nu. Men kom ihåg en sak. Du kanske får höra en hel del skvaller, men det du berättar för frisören lär också spridas vidare av densamma. Det kan vara klokt att vara försiktig med vad du säger. Kanske ska du bara gå till frisören för att få ditt hår klippt och hålla mun under hela besöket. Inte säga någonting mer än vanliga artighetsfraser och så kort som möjligt berätta om hur du vill ha ditt hår klippt.